onsdag, juni 25, 2008

EM dag 17

Semifinal 1: Tyskland - Turkiet 3-2

Matchen började med total tysk dominans där turkarna inte kom över halva plan förrän efter fem minuter. Om man ser till resten av matchen börjar jag undra om det inte var en medveten taktik från Terims skarpa fotbollshjärna då turkarna senare spelade väldigt tydligt med lågt försvar och snabba kontringar.

Efter de första fem minuterna kom turkarna in i spelet mer och mer och efter åtta minuter var det ytterst nära ett turkiskt ledningsmål då Kazim träffade ribban. Några minuter senare gjorde Turkiet rättvist 0-1.

En stund senare gjorde Tyskland enkelt 1-1 och visade prov på sin oerhörda effektivitet. Målet föregicks dock av att en turk fumlade med bollen på mittplan vilket är ödesdigert då hela det turkiska laget var på väg upp i plan.

1-1 blev slutresultatet i en mycket bra första halvlek med underhållande turkiskt spel där turkarna visade prov på mycket bra passningsspel och rörlighet.

I början av den andra halvleken skulle Tyskland ha haft en straff då Lahm blev överkörd i straffområdet. Turkiet klarade sig dock den gången och fortsatte istället med sitt fina lagspel. Dessutom vann turkarna förvånansvärt många tuffa närkamper mot ett tyskt lag som vanligtvis brukar vara väldigt fysiskt starka.

Sedan kom strömavbrotten vilket ledde till att vi missade det tyska ledningsmålet. Något som dock var än mer irriterande var Robert Perlskogs agerande under tiden då ljudet fungerade men inte bilden. Istället för att kommentera som en radiokommentator satt han tyst och sa bara lite då och då, idiot!

När bilden kom tillbaka fick vi se en vacker turkisk kvittering utav Semih med ett grymt förarbete utav Sabri. Terihm började nästan gråta efter målet.
Den turkiska glädjen var dock kortvarig för med bara en minut kvar utav den ordinarie matchtiden visade tyskarna återigen prov på sin effektivitet när Lahm gjorde 2-3. Och återigen var det orutinerat turkiskt spel som ledde fram till målet. I anfallet innan hade Sabri bollen i offensivt läge men istället för att vara kall och behålla bollen inom laget de sista minuterna så sköt han från långt håll och gav därmed bort bollen till tyskarna.

Efter slutsignalen kändes det som en orättvis tysk seger då Turkiet var det klart bättre laget. Tyskland utnyttjade dock sina chanser bra och skulle ha haft en straff.