måndag, juni 23, 2008

EM dag 16

Kvartsfinal 4: Spanien – Italien 0-0

Ja, vad ska man säga. En trist match mellan två lag som tog ut varandra totalt, försökte spela fotboll stillaståendes och lyckades avvärja nästan alla varandras målchanser. Spanjorerna förlitade sig ständigt på att bollföraren skulle hitta på något speciellt istället för att göra sig spelbara, och Italienarna spelade som Italien brukar göra.

Buffon hade väldig tur när han tappade Sennas skott i den andra halvleken och bollen bara gick i stolpen. Det blev dock Iker Casillas som till slut blev matchhjälte genom ett par riktigt svettiga räddningar under ordinarie matchtid, samt straffräddningarna såklart.

Jag tycker att det är väldigt gött att Italien åkte ut, när de vann VM tyckte jag att de spelade bra men nu var det samma gamla Italien igen. Ett praktexempel på den italienska mentaliteten var när Di Natale fick ont och rullade av planen för att sekunderna senare rulla in igen för att få till ett spelavbrott. Hata Italien.

Tyskland – Turkiet och Ryssland – Spanien i semifinal, Tyskland vinner lätt mot ett Turkiet som endast har 14 spelare att tillgå, varav en är reservmålvakten (4 avstängda och några skadade!). Ryssland – Spanien däremot är oerhört svårttippat men eftersom jag tippade Tyskland – Spanien i final, före EM, (tysk vinst med 2-1) så får jag väl stå fast vid det tipset.

Avslutar även idag med ett skönt citat signerat Jens Fjellström:
- ”Det är inget fyr-verkeri” – Jens om den första halvleken.