onsdag, juni 18, 2008

EM dag 12

Grekland - Spanien 1-2

Jag såg givetvis inte den här matchen.


Ryssland - Sverige 2-0

Ja vad ska man säga, så här med lite distans till det hela är känslorna desamma, så jag börjar med kommentaren som jag skrev direkt efter slutsignalen:

"Fan fan fan fan, sämst är vad vi är."

Men om jag nu ska analysera matchen istället så måste jag säga att det syntes redan efter 5 minuter att något var väldigt fel. Inställningen, rörelsen, passningsspelet, ja allt, var helt bedrövligt. Vi lät ryssarna rulla bollen som de ville och när vi väl fick tag på den så slog vi bort den via en felpass. Att det sedan bara stod 1-0 i paus ska vi nog tacka högre makter och Andreas Isaksson för, för Ryssland hade flera lägen att utöka sin ledning.

I den andra halvleken började det väl lite bättre men sedan gjorde Ryssland 2-0 och backade hem med hela laget. När man sedan har en så fruktansvärt feg tränare som Lars Lagerbäck kan man lika gärna stänga av tv:n och gå och läsa telefonkatalogen istället, roligare än så blir det nämligen inte. För det första, in med Kim Källström mycket tidigare, för det andra, ut med en värdelös Johan Elmander och in med Sebastian Larsson, och för det tredje, ut med Zlatan och in med Markus Allbäck. Elmander såg ju helt död ut redan efter en halvtimma och hade väl en passningssäkerhet på sisådär 5-6 %. Zlatan å andra sidan såg märkbart hindrad ut av sin skada efter en kollision med en rysk spelare i början av den andra halvleken, och lunkade mest runt på plan resten av matchen.

Nej, de enda som får godkänt är Fredrik Ljungberg och Andreas Isaksson. Isaksson för att han höll nere siffrorna lite och Ljungberg för att han var den ende som i alla fall försökte.

Matchens höjdpunkt var när Anders Svensson fick en flipp i 85:e minuten och började sparka hej vilt på en liggande rysk spelare för att i momentet efter gå in stenhårt i ryggen på en annan rysk spelare i en nickduell. Synd att vi inte hade den inställningen från början, då kunde vi ha åkt ut mot Holland i kvarten istället.