måndag, juni 16, 2008

EM dag 10

Österrike - Tyskland 0-1

Det kunde ha börjat strålande för Tyskland om Mario Gómez satt det öppna läge han fick efter bara fem minuter. Istället blev den första halvleken ett ställningskrig där Österrike var snäppet bättre men inte lyckades skapa några farligheter. Samtidigt ska de vara glada för att inte Tyskland utnyttjade något av de lägen de blev bjudna på utav ett slarvigt och nonchalant österrikiskt försvar.

Efter framför allt Kloses filmning, som ledde fram till en österrikisk varning, kom jag att tänka på hur nästan alla spelare förstärker alla frisparkssituationer. De allra grövsta filmningarna har spelarna slutat med eftersom domarna numera genomskådar de klassiska italienska flygturerna och det oändliga rullandet i gräset, istället har spelarna blivit ”smartare” och förstärker istället varje frisparkssituation å det grövsta. Tråkigt att fotbollen drabbats av en sådan utveckling.


Det roligaste i den första halvleken var ändå att se Löw och Hickersberger skaka hand efter att de båda blivit uppvisade på läktaren utav den spanske domaren.


I den andra halvlekens tredje minut visade Michael Ballack varför Chelsea betalade en massa miljoner för honom. Resten av halvleken försökte Österrike att oroa tyskarna men det märktes att de var storleken för små. Tyskland och Kroatien som väntat till kvartsfinal.


Polen – Kroatien 0-1

Såg inte den här matchen eftersom den var helt ointressant för utgången i gruppen. Eller förresten, det var den inte alls. Om Polen vunnit stort samtidigt som Österrike vunnit smått hade Polen kunnat gå vidare men sannolikheten för att det skulle hända var trots allt ganska liten.