lördag, juli 08, 2006

VM dag 24

Tyskland - Portugal
Kul att den näst sista matchen i VM också blir en av de allra roligaste. Två offensiva lag men bra bolltempo och fin rörelse som inte alls verkade tagna av stundens allvar utan spelade ut ordentligt. Ett par riktigt snygga mål på det och vi har en prefekt fotbollsmatch. 3-1 var väl inte helt rättvist men tyskarna var absolut värda en seger.

Jag blir lite fundersam över några portugisers insats i det här VM:et. För det första kan jag inte förstå varför Pauleta får spela i stället för Gomes. Pauleta har varit helt värdelös under hela mästerskapet och sprang mer under den första halvleken än han gjort på länge. Synd att Gomes bara fick spela sista 20 då han är en väldigt duktig boxspelare. Sedan sätter jag ett stort frågetecken över Decos spel. Han håller nästan alltid bollen ett moment för länge vilket gör att bra chanser går om intet. Idag hade han 3-4 chanser att slå en djupledsboll på Pauleta men istället höll han i bollen och så rann läget ut i sanden.

Men som sagt, en härlig match att titta på. Nu är det bara att hoppas på att finalen blir lika bra, men det skulle jag inte satsa några pengar på.