lördag, juni 24, 2006

VM dag 16

Tyskland - Sverige
I ärlighetens namn var det väl ingen som verkligen trodde att det skulle gå vägen men att förlora på det sättet som vi gjorde känns jävligt tungt. Backlinjen som hittills har spelat grymt bra gick bort sig totalt och bjöd Podolski på två mål. Nästa felsteg var när Lucic felaktigt blev utvisad och domaren log lite väl mycket för att vara opartisk. För det första skulle Ljungberg haft frispark i situationen innan och för det andra höjs nivån automatiskt på en spelare som redan har ett gult kort. Det är inget man säger högt men det vet alla som spelar fotboll. Sedan är det tråkigt att konstatera ett Henke Larsson gjort sitt i landslaget. Okej att han har spelat bra i Barcelona och att han stod för assisten i Champions-Leaguefinalen, men har man inte kyla nog att sätta en straff i ett så avgörande läge är det nog helt rätt att runda av med lite spel i allsvenskan. Jag brukar tycka om Henke och hålla med alla de som säger att han kämpar bra för laget men i det här VM:et var det extremt tydligt att han inte hänger med på den här nivån längre, sorry Henke.

Till sist kan väl tilläggas att med två så ursvenskt fega förbundskaptener som Lars och Roland är det inte konstigt att vi inte lyckades komma igen. När vi ligger under med 2-0 och får Lucic utvisad kan man för fan inte byta ut en av de kreativaste spelarna på plan och dessutom den ende som kan skjuta från distans. Redan där när de bytte ut Källström kändes det kört. Nej jag säger som alltid efter ett nederlag: Fixa Glenn Strömberg som tränare för svenska landslaget, då blir det ordning och reda!


Argentina - Mexiko
Mexiko började bra mot ett märkligt idéfattigt Argentina som spelade mycket sämre än jag förväntat mig. Två snabba mål gjorde ingen skillnad för matchen som blev onödigt spännande. Argentina gjorde ju ett mål i den 92:a minuten som blev felaktigt avblåst för offside. Messi var ju offside när bollen slogs men den gick ju till Tevez som sedan passade Messi men enligt de nya reglerna ska inte det generera i offside om Messi inte är delaktig i spelet i förstaläget. Så jävla mesigt av Pontus Kåmark och TV4:s kommentator att inte våga säga det trots att det var så grymt tydligt. Sedan i förlängningen när Sorin drar på sig ett gult kort när han drar ner en mexikan som håller på att komma förbi vid straffområdeslinjen kritiserar Kåmark det. Trots att han som gammal försvarare borde förstå att det är bättre med ett gult kort i det läget än en fri mexikan. Nej där sjönk Kåmarks status som en sten i mina ögon. Dessutom sitter de och säger att de var VM:s bästa match hittills bara för att det var jämnt. Men det var varken bra tempo eller passningsspel förutom sista 20 och i förlängningen så jag fattar inte vad de dillar om. Amatörer är vad de är, jävla TV4.

Imorgon är det SVT som gäller, det blir fint det.