måndag, juli 03, 2006

VM dag 20

Tyskland - Argentina
Ja vad säger man. Jag antar att det inte är många som hejar på Tyskland men lik förbannat vinner de sina matcher. Den här gången var det dock inte deras egen styrka utan snarare Argentinas svaghet som avgjorde matchen. Då syftar jag på Jose Pekerman som försökte med en italienare och bytte ut sina två vassaste anfallsspelare, Riquelme och Crespo. Till skillnad från de italienska coacherna har Pekerman inte lärt sig att en ett-nolledning är lite väl bräckligt. Taktiken höll inte och Tyskland gjorde 1-1. Då plötsligt vaknade Argentina till liv igen och började spela den fina anfallsfotboll som de visat prov på tidigare. Men utan Riquelme och Crespo gick det inte så bra utan det blev ett straffavgörande. Där var Lehman helt överlägsen och räddade Tyskland till semifinal. Jag läste i GP idag att de specialstuderat alla möjliga straffskyttar de senaste två åren och att han innan varje straff fick en lapp där det stod hur de brukar skjuta, smart.

Nu väntar Italien i semin. Ett Italien som, liksom Tyskland, visat prov på fint spel. Det luriga är att varken Tyskland eller Italien spelat bra mot bra lag. Italien har som bäst mött Ghana och Australien medan Tyskland mött Argentina, och när de väl började spela ut hade de stora problem. Det blir därför en svårtippad match som jag tror att Tyskland vinner, även om jag hoppas på italienarna.

Italien - Ukraina
Äntligen visade Italien prov på det underbara spel de hade i Ghanamatchen. Snabbt passningsspel, mycket rörelse och hög press. Förvisso var Ukraina inget av de bättre lag som Italien mött men de spelade ändå inspirerat genom hela matchen, trots att de ledde. En ganska ovanlig taktik för att vara ett italienskt landslag. Mest imponerad var jag ändå av Luca Toni som sög åt sig varenda boll och gjorde något vettigt med den. Han kan bli riktigt farlig mot Tysklands långsamma mittlås. Tyvärr har Italien också problem i försvaret. Materazzi är väl inte jättesäker direkt så det blir till att hoppas på att Nesta tillfrisknar, för även om Cannavaro varit mästerlig så här långt kan han få det svårt mot Klose och Podolski.