måndag, juni 30, 2008

EM dag 19

Final: Tyskland – Spanien 0-1

Matchen började med lika bra spanskt spel som mot Ryssland, bra rörelse, snabbt passningsspel och underbar inställning. Tyskarna hade nästan ingenting i en första halvlek som dominerades stort av Fernando Torres. Gång på gång oroade han det tyska mittförsvaret med sina blixtrande löpningar och sin underbara teknik. Dessutom var han stenhård i närkamperna och inte ens Mertesacker och Metzelder, som båda är över 190 cm och väger 90 kg, klarade av att störa honom. Helt rättvist då att just Torres gjorde 0-1. Lahm, som också är väldigt snabb, trodde att Lehman skulle komma ut tidigare och då var Torres framme med foten. Helt rättvist halvtidsresultat.

I den andra halvleken lyckades Tyskland jobba sig in i matchen och efter ungefär en timmes spelande hade tyskarna ordentligt tryck mot det spanska målet. Aragonés gjorde dock några taktiska byten och Spanien tog åter kontroll över matchen. Tyskland satsade stenhårt framåt men inte ens Metzelders offensiva räder hjälpte. Just Metzelders räder var för övrigt livsfarliga då Torres kom en mot en med Mertesacker flera gånger som en följd av dem. Mot slutet av matchen var tyskarna helt slutkörda medan spanjorerna retligt enkelt fortsatte att rulla ut dem. Matchen slutade rättvist 0-1 och förutom Torres skulle jag vilja lyfta fram Xabi och Iniesta som båda var lysande.

Gött att ett spelande lag vann den här gången, till skillnad från Greklands vinst för fyra år sedan. Den stora frågan är vad man nu ska hitta på när man kommer hem från jobbet, men det får bli ett senare problem.

2 Comments:

Anonymous Helen said...

Det är INTE ok att du inte uppdaterar

söndag, 20 juni, 2010  
Blogger Mjukispolacken said...

Nä det är skandal. Du får helt enkelt titta på matcherna istället. Det gör jag, men jag orkar inte skriva :-)

söndag, 20 juni, 2010  

Skicka en kommentar

<< Home