söndag, juni 08, 2008

EM dag 2

Österrike - Kroatien 0-1

En okej fotbollsmatch. Österrike hade lite svårt i första halvlek men spelade upp sig i andra och förtjänade ett oavgjort resultat. Kroatien såg förvånansvärt stela ut och visade ingenting av det fina spel de haft tidigare. Det märks att Nedved och Poborskÿs avsked från landslaget, kombinerat med Kollers ålder och Rosickys skada, är rejäla avbräck för laget.


Tyskland - Polen 2-0


Än en gång visar Jens Fjellström hur kass han är. Klose får bollen i en djupledslöpning, Gomez är offside men påverkar inte spelet i första läget. Sedan spelar dock Klose bollen till Gomez som skaffat sig en fördel genom att han stod offside tidigare. Alltså solklar offside. Ändå tycker Jens att linjedomaren gör rätt som inte vinkar. Enligt hans regler innebär alltså det att man kan ställa en spelare vid motståndarnas mål och slå upp bollen till en djupledslöpande forward som slår in bollen till den spelaren. Idioti!

Om jag ska återgå till matchen så
måste jag berömma Polen. Tyskland är storleken för stora men Polen visade ändå klass och det märks hur mycket en världstränare som Leo Beenhakker kan göra med ett lag som var bland de tråkigaste i VM för två år sedan. Rättvis tysk seger.