onsdag, juni 11, 2008

EM dag 5

Tjeckien – Portugal 1-3

Dag fem bjöd på två underhållande matcher. I den första spelade både Tjeckien och Portugal betydligt bättre än i lagens första match. Portugal rullade som brukligt fast den här gången hela matchen istället för bara i en halvlek. Samtidigt höjde sig Tjeckien rejält jämför med första matchen då man blev utspelade av Schweiz. Ett mål och en av assist av Ronaldo och Deco bådar gott inför fortsättningen, men Tjeckien kommer att få det svårt mot ett taggat Turkiet i sista omgången.



Schweiz – Turkiet 1-2

Även det här blev en mycket underhållande match, kanske inte lika mycket för spelskickligheten som den första matchen, utan snarare för det underliga spel som regnet orsakade. Det märktes att Turkiet saknade Emre som var lysande i den första matchen. Den första halvleken var helt och hållet Schweiz som borde ha haft en 2-0 ledning i paus. Istället ryckte Turkiet upp sig och lyckades göra både 1-1 och1-2 i den andra.


Man kan tycka synd om Schweiz som skapade en hel del, men sätter man inte sina chanser så har man heller inget i turneringen att göra. Sista matchen blir en b-lagshistoria mellan ett avhängt Schweiz och ett Portugal som garanterat kommer att vila sina största stjärnor.