måndag, januari 23, 2006

Varför har byxor gylf?

För tjejer är väl gylfen endast en detalj som hjälper dem att få på och av sig byxorna. För oss killar däremot beror det på. Dragkedjegylfen är ju en stor fördel om man ska stå upp och kissa. Om man inte är sittkissare vill säga. Snackar vi knappgylf däremot är väl dess existens endast kosmetisk. Det finns ju ingen kille som bara knäpper upp några knappar när de ska slå en drill. Då knäpper man upp alla knappar och därmed har själva gylfens kissfunktion gått förlorad.

Fast det var förmodligen knappar som gällde på de första jeansen och då går hela kissteorin i kras.

Efter lite research får jag fram att det var knappar som gällde i jeansens begynnelse. Gylfens funktion var, som väntat, alltså inte att det skulle vara lättare att kissa utan snarare att det skulle gå lättare att ta på sig byxorna.

Någon gång under tidens gång har alltså någon kommit på att man kan byta ut knapparna mot en dragkedja. För att underlätta urinering eller för att lättare kunna ta på sig byxorna? Jag tror på det senare. Annars hade väl inte tjejjeans också haft dragkedja.

Eller handlar det om jämställdhet månne?

4 Comments:

Blogger lisa said...

någonstans, det kan ha varit i filmen äppelkriget (som jag såg för väldigt länge sedan, så ajg kan inte garantera att det var den) såg jag Tage Danielsson och någon annan herre uppfinna magnetgylfen. Det var stiligt det! Inga knappar eller dragkedjor att fippla med där inte!

måndag, 23 januari, 2006  
Blogger Mjukispolacken said...

Haha,ja det låter ju inte som någon tokig idé, kan kanske bli lite problematiskt när man kommer i kontakt med metall.
Ett annat alternativ kan ju vara karborregylfen...

/K

måndag, 23 januari, 2006  
Anonymous Anonym said...

bara så du vet läggs du i detta nu till i min favoritrad. så jag kommer läsa din blogg.

måndag, 23 januari, 2006  
Blogger Mjukispolacken said...

jack - välkommen, alltid trevligt med nya läsare.

/K

tisdag, 24 januari, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home