söndag, juni 18, 2006

VM dag 9

Portugal - Iran
En sådär halvbra match. Portugal spelar fortfarande oinspirerat vilket till stor del beror på att de har för många divor. Då tänker jag främst på Figo och Christiano Ronaldo. De tar alldeles för mycket plats samtidigt som de antingen filmar eller bara fipplar med bollen hela tiden. Det kan jämföras med Argentina som nästan uteslutande består av stjärnspelare men de har båda fötterna på jorden och lirar för laget. Matchen slutade i alla fall rättvist 2-0 och Decos mål var faktiskt riktigt snyggt. Portugal är klara för åttondelsfinal där de med största sannolikhet får möta Holland som också haft problem med spelet. Blir nog en riktigt spännande match.

Tjeckien - Ghana
Tjeckien utan Kollar är som midsommar utan jordgubbar, uddlöst. Tjeckien spelade värdelöst samtidigt som Ghana imponerar allt mer. Bra försvarsspel, bra passningsspel, bra teknik, bra tempo och bra rörelse gör att jag tror att de kommer slå USA och kvalificera sig för åttondelsfinal. Längre än så räcker det dock inte eftersom de är alldeles för orutinerade. Ett rutinerat lag hade gjort minst 3 mål till med tanke på hur många chanser de hade. Det är lite synd med tanke på deras fina spela men de är helt klart ett lag att räkna med i framtiden. En av VM:s roligaste matcher var det i alla fall.

Italien - USA
En ganska intressant match. Inte jättebra spel men intressant matchutveckling. Efter Italiens 1-0 mål trodde jag att det skulle rinna iväg men i anfallet efter gjorde Italien självmål och amerikanerna fick plötsligt massa krafter. Sedan blev de Rossi korrekt utvisad efter en idiotarmbåge mot McBride. Det gjorde att Italien fick byta ut Totti mot Gattuso och gå ner på en mycket mer defensiv uppställning. USA verkade dock tycka att det var orättvist med en man mer så några minuter senare idiotkapade Mastroeni Pirlo och jämnade ut matchbilden igen. Därefter var det en del chanser åt båda håll och det var väl till slut rättvist att matchen slutade 1-1. Det ska bli mycket spännande att se sista omgången. Jag är, som sagt, ganska säker på att Ghana slår USA men däremot kan det bli lite mer öppet mellan Tjeckien och Italien. Före dagens matcher hade jag Italien som klara favoriter efter deras finfina spel mot Ghana men nu börjar jag tveka. Förvisso spelade Tjeckien ännu sämre men de höjer sig säkert ett snäpp med kniven på strupen.

Imorgon är det brassarnas tur igen, vi får se om de kan utmana Argentina på allvar och visa prov på lite joga bonito.