fredag, juni 16, 2006

VM dag 8

Argentina - Serbien-Montenegro
Ny bästamatch i VM hittills. Argentina fullkomligt krossade ett helt värdelöst Serbien-Montenegro. Argentina spelade på max två touch hela matchen och visade prov på fantastisk rörelse och teknik. Att de har fyra vassa anfallare i Saviola, Crespo, Tevez och Messi gör inte saken sämre. Nu är det upp till Brasilien att visa om man kan slå Argentinas spel, något som kräver att man får igång minst en av sina anfallare. Om allt går som jag förutspått möts de två lagen i final den 9 juli. Att Argentina kommer vara där är helt säkert efter dagens match.

Holland - Elfenbenskusten
Första 30 minuterna var mycket underhållande. Bra och rörligt spel från Holland och två finfina mål. Elfenbenskusten var dock inte sämre med ett kanonskott i ribban samt ett mycket snyggt solomål. Tyvärr blev resten av matchen början på en riktig tråkkväll. Holland ändå vidare till åttondelsfinal men eftersom man kommer förlora gruppfinalen mot Argentina blir det troligtvis Portugal i åttondelen. Där kan det bli en ganska öppen match eftersom inget av lagen hittills lyckats imponera i mer än 30 minuter.

Mexiko - Angola
Orkar inte skriva något om denna värdelösa match vars enda positiva egenskap var att den på ett behagligt sätt förberedde mig på att sova. Mycket besviken på Mexiko som spelade riktigt bra i för-VM i fjol. Nu får de det svårt mot Portugal i sista matchen.

God natt.