torsdag, juni 15, 2006

VM dag 6

Det blir ett kort inlägg idag.

Spanien - Ukraina
Spanien hade maximal utdelning mot ett uddlöst Ukraina. Svårt att säga om Spanien var bra med tanke på Ukrainas stundtals skrattretande dåliga spel men de hade bra rörelse i anfallsspelet och Torres och Villa verkar vara riktigt på hugget. Måste även berömma favoriten Puyol för hans grymma försvarsspel samt hans fantastiska förarbete till Spaniens 4-0 mål, det är bara att njuta.

Tunisien - Saudiarabien
Såg bara delar av matchen men av det jag hörde kommentatorerna säga så verkar det som att Tunisien var en stor besvikelse samtidigt som Saudiarabien stundtals spelade väldigt bra. Känns som att det blir en het strid om andraplatsen i gruppen efter favoriten Spanien.

Tyskland - Polen
Jag såg bara andra halvleken av matchen och jag måste säga att Polen spelade ofantligt mycket bättre än i första matchen. Lite synd att de förlorade första matchen eftersom det med största sannolikhet gör att de inte kommer att gå vidare från gruppen. Måste vara jobbigt att förlora i 91 minuten men Tyskland förtjänade faktiskt att vinna.

Imorgon gäller det, fiasko eller inte, spänningen är nästan olidlig. Bara 20,5 timmar kvar. Sov gott.