tisdag, juni 13, 2006

VM dag 5

Sydkorea - Togo
En ganska tråkig match utan varken fart eller teknik. Sydkorea som kom fyra 2002 spelade väldigt dåligt och förvånansvärt orörligt med tanke på att rörelsen och löpviljan annars brukar vara deras signum. Spelet blev lite bättre i den andra halvleken och de vann välförtjänt men jag tror att det blir Schweiz som gör Frankrike sällskap till åttondelsfinal.

Frankrike - Schweiz
VM:s sämsta match. Schweiz spelade förvisso ganska bra och var närmare ett ledningsmål än fransmännen men med tanke på förväntningarna jag hade på det franska laget var det en stor besvikelse. Kändes skönt att de franska fansen buade ut laget efter matchen för dagens prestation var skrämmande lik det spel de presterade i VM för fyra år sedan. Då när de åkte ur i gruppspelet och inte gjorde ett enda mål. Det enda positiva var väl att Zidane var bäst på plan och den ende som hade viljan att springa och offra sig för laget. Resterande nio spelare gick mest runt på plan och till och med Henry som jag i vanliga fall brukar tycka om såg fruktansvärt loj ut. Det var väldigt konstigt att den franske coachen inte satte in Trezeguet när han märkte att spelet inte fungerade. Än mer irriterande var det när han efter matchen verkade helt oberörd, nästan som om han inte brydde sig. Synd med en sådan coach på ett så bra spelarmaterial.

Intressant att notera var den heta ordväxlingen mellan Zidane, Thuram och Gallas i mitten av den andra halvleken. Skulle det ha hänt i det svenska laget hade det blivit storm bland alla fantastiska sportjournalister vi har i det här landet. De franska journalisterna kommer troligtvis att skaka på huvudet och fortsätta på baguetten.

Brasilien - Kroatien
En hyfsad match. Brasilien övertygade stundtals även om jag tycker att Ronaldinho trampade lite för mycket boll. Kaka däremot övertygade stort och målet höll ju absolut världsklass. Sett över hela matchen tycker jag att Brasilien vann rättvist även om Kroatien var riktigt nära ett flertal gånger. Spelar de som idag blir det de som gör Brasilien sällskap från den här gruppen för även om Australien spelade ganska bra mot Japan så var Kroatien snäppet bättre mot regerande världsmästarna.