lördag, april 15, 2006

Högtidlig variation - nejdå

Och så var ännu en svenska högtid här. Nu ska det firas med hela tjocka släkten och god spännande mat, eller? Tyvärr inte, den svenska fantasin vad gäller variation på högtidsborden är lika dålig som George Bush språkkunskaper. Alltid sill, ägg, korv och köttbullar. Till påsk kanske vissa äter lite lamm men allt sköljs ändå ner med must. Samma must som vid jul bara att etiketten är utbytt. Och visst, det äts mer godis och pyntningen går i gult istället för i rött men annars är det ju skrämmande lika.

Till jul dukas det fram lite mer än till påsk, Jansons frestelse, lite glögg och skinka. Annars samma gamla mat. Samma sak till midsommar. Där byter man ut glöggen mot brännvin och lägger till lite färskpotatis och jordgubbar. Härligt variation.

Personligen har jag alltid gillat den svenska högtidsmaten men redan i nu känner jag att det börjar infinna sig en viss mättnad. Undra hur det ska gå de kommande 50 åren.

Den stora frågan måste ändå vara hur det kommer sig att det alltid är nästan samma saker som äts, något geni där ute som kan svara på det kanske?

3 Comments:

Blogger Marcus said...

"Must - It's a must"

lördag, 15 april, 2006  
Blogger Cliff Hanger said...

Marcus har tydligen läst detta inlägg av mig:
http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/02/mustigt_21.html

Annars, jag vet inte varför man alltid äter samma. Men förr i tiden hade man ju i Sverige inte samma utbud av livsmedel som i dagens globaliserade värld. Kanske en rest av detta?

tisdag, 18 april, 2006  
Blogger Mjukispolacken said...

marcus - haha, humor på hög nivå.

el mango - kan nog vara något sådant, men då borde man ha gjort något åt det på senare år tycker jag. Men men, vissa kanske är mer konservativa än andra.

/K

tisdag, 18 april, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home