tisdag, mars 14, 2006

Vardagsrasism

På väg hem från de norska fjällen stannade vi till i en liten håla för att käka. På torget hittade vi en pizzeria som verkade trevlig. Vi beställde och satte oss vid ett bord. När vi fått våra pizzor och börjat äta kom det in ett svenskt par i den övre medelåldern och satte sig vid bordet bakom oss.

Han som kom in med de färdiga pizzorna var från varmare breddgrader och hade ett ganska lustigt och otydligt uttal när han ropade ut de olika pizzanamnen. När mannen kom in med pizzorna till paret bakom oss och ställt dem på bordet frågade kvinnan om man inte fick bestick till. Han mumlade något och gick iväg för att hämta bestick. När han gått iväg sade kvinnan sarkastiskt "eller ska man äta med händerna".


Hur svårt ska det vara att fatta att man får ta bestick själv. Bredvid kassan fanns det ett ställ med glas, bestick, servetter och pizzasallad. Sedan när får man dessa saker serverade på en pizzeria? När mannen kom tillbaka med bestick och glas hade kvinnan den dåliga smaken att tacka honom genom att säga "thank you". Som om han inte fattade svenska.

Jävla rasister.