söndag, december 18, 2005

Sverige = Laglöshetens Mecka

Jag vet inte om det bara är jag, men börjar inte det svenska samhället balla ur totalt. De senaste månaderna har värdetransporter rånats på löpande band. Jag är inte förvånad. När rånarna ser att det svenska rättssystemet är helt urflippat och dessutom helt orättvist är det ju bara att köra.

Pratade med några polacker för några veckor sedan. De var helt förbluffade över den rådande situationen i Sverige. Att man kunde sno en bil, fixa lite vapen, dra på sig morsans strumpbyxor över huvudet och tjäna sig en hacka genom att råna en värdetransport någonstans på vischan.

Tacka vet jag killar som Rutkowski (polsk EU-parlamentariker och detektiv), som för något år sedan orsakade kaos i medierna när han, med sin elitstyrka, marscherade in i Sverige och grep en internationell brottsling. Mitt framför ögonen på den svenska polisen.

Vad Sverige saknar är en organiserad brottslighet alá Italien. Då skulle Securitas VD kunna slå en pling till Don Corleone och lösa problemet via en nätt inbetalning på något Schweiziskt bankkonto. Men icke, svenskarna är så godtrogna att de tror att allt kommer lösa sig självt.

Själv börjar jag kraftigt tvivla på det svenska rättssystemet. Åke Green, Leila Freivalds, Botkyrkapoliserna och en massa andra incidenter gör ju att man helt tappar förtroendet för de som bestämmer.

Åke Green frias eftersom domarna i HD är rädda att den svenska lagstiftningen ska gå mot Europadomstolens praxis. Ja, det är ju mycket bättre att fria en galen predikant än att EVENTUELLT döma mot Europadomstolen. Att det inte ens finns någon prejudicerande dom i frågan, som skulle kunna motivera domen, gör det hela än mer chockerande.

I gårdagens GP stod det att inga åtal, för tjänstefel, kommer att väckas mot Leila Freivalds. Nej låt henne sitta kvar, alla de som drabbats av hennes inkompetens mår säkert mycket bättre av att Göran Persson tar på sig ansvaret. Förövrigt kan nämnas att just Göran, i en bok han publicerade 1997, skrev att han hellre såg att politiker som gjort misstag avgick än att de satt kvar. Men han har visst ändrat sig.

Några sidor längre fram går att läsa att de två poliser som misshandlade en äldre man i Botkyrka sommaren 2004 frias. Trots att hela Sverige har sett bilderna från bevakningskameran frias alltså poliserna. Hovrätten säger att orsaken till att de friar poliserna är att "de kan ha missförstått sina befogenheter"!

Men det är ju klart, mannen var ju jättehotfull när han knackade på deras ruta och vevade med armarna när de försökte slå honom. Stackars poliser, det är klart att de inte hade något annat val, de stred ju för sina liv.

Alla de här händelserna samt alla pedofiler som får mildrade straff, rattfyllerister som slipper åtal och allt annat skit gör att jag helt tappar respekten för det svenska rättssystemet. För om poliser, politiker, och pastorer kan komma undan med vad som helst. Ja, varför kan inte rånarna också göra det.

Jag menar, om lagen inte funkar då är det ju bara fritt fram att göra vad man vill.